Interculturalitat i educació UOC

La meva foto
Diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona, llicenciada en Psicopedagogia per la Univeristat Oberta de Catalunya i amb el grau professional de piano per el conservatori del Liceu de Barcelona, actualment i des del 2005 sóc mestra i coordinadora dels Petits Músics de l'Escola Municipal de Müsica i Dansa des Mercadal.

dissabte, 31 d’octubre del 2009

Debat

El debat, des del meu punt de vista, ha estat positiu i m'ha aportat bastant. Sobretot per a definir d'una manera molt més exacte la paraula Interculturalitat, i entendre molt millor el concepte. Jo, abans de realitzar el debat no hagués sapigut diferenciar entre multiculturalitat i interculturalitat. Ara veig la important diferència entre els dos termes.

Crec que el nostre exemple, és a dir, el cas de la Berta i en Joel, ha estat molt interessant, sobretot perquè ha aconseguit que ens posséssim en la seva pell i analitzéssim realment la situació des de la seva posició. Ha estat enriquidor poder reflexionar sobre si els jocs ens semblaven racistes o no, sobre si fomentaven la intolerància i ha estat molt "divertit" posicionar-nos amb un o un altre (Berta o Joel) a partir de la nostra opinió sobre quina era la orientació més intercultural.

Les aportacions dels companys/es m'han servit per donar-me'n compte de com relacionem la teoria amb la pràctica, de com s'entreveien els sentiments i els pensaments personals de cadascun, de com, quan pensem de manera diferent, costa acceptar les idees dels altres, i de com, en definitiva podem construir el nostre propi coneixement compartint les nostres idees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada